امروز دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 http://health2008.cloob24.com
0
کنترل وزن در ورزشکار

کنترل وزن در ورزشکاران اهمیت خاصى دارد به‌طورى‌که براى بعضى از ورزش‌ها نیاز به کاهش وزن براى موفقیت و در بعضى نیاز به افزایش وزن مى‌باشد ولى در هر صورت باید دقت لازم صورت گیرد که کاهش و افزایش وزن بدون آسیب رساندن به ورزشکار صورت گیرد.
 
■ارزیابی ترکیب بدن
■افزایش وزن
■کاهش وزن
■نیازهای رژیمی در ورزشکاران خواستار افزایش توده عضلانی
  

0
افسردگی یکی از شایع‌ترین مشکلات بهداشت روان است و به گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2002، افسردگی از نظر باری که به جامعه تحمیل می‌کند، چهارمین رتبه را در بین بیماری‌ها داراست و شایع‌ترین علت ناتوانی محسوب می‌شود و در کشور ما نیز جزو هفت علت اول بار بیماری و ناتوانی در سنین مختلف به شمار می‌رود.

اختلال تغذیه در افراد افسرده با ایجاد کمبود برخی مواد ضروری از جمله اسیدهای چرب امگا 3، علایم بیماری افسردگی را تشدید می‌کند. از این رو به این بیماران توصیه می‌شود با مصرف غذاهای دریایی به‏ خصوص ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد یا قزل‌آلا،‌ روغن زیتون و گردو‌ به تامین اسید چرب امگا 3 در بدن خود کمک کنند.

عوامل تغذیه‌ای نقش مهمی در بروز افسردگی دارند. از طرف دیگر،‌ کسانی که دچار افسردگی هستند غالبا تغذیه نامناسبی داشته و بنابراین از این جهت در معرض خطر هستند. هنگامی که فردی دچار افسردگی باشد، سطح انرژی در او کمتر از حد معمول است و اشتیاق و اشتها برای بسیاری از چیزها از جمله غذا در او از بین می‌رود و در نتیجه، تغذیه فرد دچار اختلال می‌شود.

کاهش یا افزایش وزن به صورت ناخواسته و جذب ناکافی ویتامین‌ها و مواد معدنی، غالبا با افسردگی ارتباط دارد. افرادی که بیشتر در معرض این خطر هستند، افراد مسنی هستند که تنها زندگی می‌کنند.

0
هموروئید یا بواسیر بیماری بسیار شایعی است که افراد را در سنین مختلف چه جوان و چه پیر مبتلا می کند اما بسیاری افراد به علت شرم از بیان آن و مراجعه به پزشک خودداری می کنند.

بواسیر عبارتست از ورم دردناک رگ‌های مقعد که گاهی از آن خون می‌آید. این بیماری اغلب به دلیل یبوست مزمن و یا نشستن زیاد خصوصا نشستن زیاد در دستشویی به وجود می‌آید و مانند آپاندیس در تمام اشخاص وجود دارد اما این بیماری تنها در کسانی عود می‌کند که موقع دفع به خود زیاد فشار بیاورند که معمولا این افراد به یبوست دائمی دچار می‌شوند.

0
25 میلیگرم افزایش در کلسترول رژیم غذایی کلسترول خون را 1 واحد بالا میبرد و افزایش کلسترول خون منجر به بروز بیماریهای قلبی عروقی می شود. موادغذایی حاوی کلسترول بالا،کلسترول خون و LDL را بالا میبرند، اما به مقدار کمتر از چربی اشباع بطوری که غذاهای پر از چربی اشباع 4 برابر غذاهای پر از کلسترول، چربی خون را بالا میبرند.

بعضی افراد به کلسترول رژیم زیاد پاسخ می دهند (HYPERRESPONDER)یعنی با خوردن غذاهای پر کلسترول، کلسترول خونشان بالا میرود ولی بعضی افراد کم پاسخ نمی دهند (HYPORESPONDER)، یعنی بعد از خوردن غذاهای پرکلسترول،کلسترول خونشان تغییرینمی کند.

حذف کامل کلسترول از رژیم غذایی خطرناک است؛از جمله باعث کاهش کولین و اختلالکار کبد می شود.با این حال توصیه می شود روزانه کمتر از 300 میلیگرم کلسترول دریافتشود.

0
مقادیر بسیار جزئی گلوتن (حتی یک مولکول)به اندازه مقادیر فراوان آن مضر است.
سلیاک نوعی بیماری گوارشی مزمن است که در افراد حساس به گلوتن بروز می‏کند.

گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مثل گندم، جو، جوی سیاه و چاودار پیدا می‏شود و با تأثیر بر پرزهای روده باعث کاهش جذب غذا و در نتیجه بروز علامتهای مختلف می‏شود. تنها درمان بیماری سلیاک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای تمام عمر می‏باشد.

مبتلایان به سلیاک لازم است بدانند که با رعایت برنامه غذایی و حذف کامل غلات غیرمجاز ذکر شده به طور کامل بهبود می‏یابند ولیکن باید تا پایان عمر در پرهیز کامل از چنین غلاتی بوده و برنامه غذایی مناسب خویش را رعایت نمایند.

این مطالب جهت کمک به افرادی که نیازمند به رعایت رژیم فاقد گلوتن می‏باشند تهیه شده است، در این جزوه غذاهای اصلی که شما می‏توانید از آنها استفاده کنید و همچنین غذاهایی که مجاز به استفاده از آنها نیستید ذکر شده است، در انتهای آن نیز طرز تهیه نان و یک نوع شیرینی فاقد گلوتن شرح داده شده است. 

0
بی‌اشتهایی عصبی، یک اختلال تغذیه‌ای است که باعث می‌شود افراد در مورد وزن خود و غذایی که می‌خورند، وسواس فکری داشته باشند. افراد مبتلا به عارضه بی‌اشتهایی عصبی، سعی و کوشش فراوانی در جهت نگهداری وزنشان در محدوده خیلی پایین‌تر از میزانی که نسبت به سن و قدشان طبیعی است، می‌کنند. جهت جلوگیری از افزایش وزن و یا به منظور ادامه کاهش وزن، افراد مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی، ممکن است گرسنگی زیادی تحمل کنند و یا به حد افراط ورزش نمایند.

در حقیقت بی‌اشتهایی عصبی، مشکلی عمده در خصوص غذا نیست، بلکه روشی ناسالم جهت تلاش و کوشش در غلبه بر مشکلات احساسی است. وقتی شما مبتلا به این عارضه هستید، اغلب لاغری را با ارزش‌های فردی یکسان فرض می‌کنید.

غلبه‌ یافتن بر بی‌اشتهایی عصبی می‌تواند بسیار دشوار باشد. اما با درمان، شما می‌توانید حس بهتری از خود به دست آورید، به عادات غذایی سالم‌تر برگشته و بسیاری از عوارض جدی مربوط به بی‌اشتهایی عصبی را در خود از بین ببرید. 

0
تپش قلب، بالا بودن یا نامنظم بودن ضربان قلب نشانه بیماری این عضو بدن است. برای برطرف کردن این مشکل می توانید از مواد غذایی تنظیم کننده ضربان قلب استفاده کنید. این مواد غذایی آرام بخش است و در تنظیم ضربان قلب موثر است. قلب مانند یک ماشین است که با سرعت خاص عمل می کند. افزایش سرعت یا نامنظم شدن حرکت آن می تواند در عملکرد این ماشین اشکالاتی به وجود آورد.

گاهی بالا رفتن ضربان قلب، پیش از وقوع یک حمله قلبی به وجود می آید و فرد به علت استرس دچار افزایش ضربان قلب می شود. علاوه بر آن بالا بودن غیرطبیعی فشار خون نیز می تواند علت بی نظمی ضربان قلب باشد. در این مطلب به چند ماده غذایی مفید برای تنظیم ضربان قلب اشاره شده است.

0
چگونه می توانیم نقرس را برطرف کنیم این عارضه با چه راه حل هایی قابل برطرف شدن خواهد بود توصیه های تغذیه ای برای افراد مبتلا به این عارضه به چه صورت خواهند بود چه نوع مکمل های درمانی به ما در این زمینه کمک می کنند.

نقرس یک بیماری مفصلی ژنتیکی است که در مردان بیش از زنان شایع است و همچنان درمانی ندارد. این بیماری به علت افزایش اوریک‌اسید د ر جریان خون به وجود می‌آید. اوریک‌اسید براثر سوخت‌وساز پورین به وجود می‌آید که نوعی پروتئین موجود درمواد غذایی مانند ماهی ساردین و ماهی کولی است.

برخی داروها و مکمل‌ها می‌تواند باعث تراکم اوریک‌اسید شود، ازجمله: سالیسیلات نوعی ترکیب فعال در آسپرین. افراط در مصرف ویتامینB3، افراط در مصرف ویتامین C و ادرار آورها،مصرف مشروبات الکلی،اضافه‌وزن و قرار گرفتن در معرض سرب هم می‌تواند احتمال نقرس در افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی را بالا ببرد.پزشک می‌تواند برای رفع التهاب و درد، داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی(NSAIDs)مانند استامینوفن تجویز کند.

در برخی موارد نیز داروی کاهش میزان اوریک‌اسید تجویز می شود تا از تشکیل کریستال کاسته شود. بیشتر داروهای تجویزشده با عارضه جانبی همراه است.  

0
برای مراقبت بهتر از قلب و عروق خود پس از سکته و حمله قلبی توصیه می کنیم از روغن ماهی کمک بگیرید امگا 3 بهترین درمان کننده افراد پس از ابتلا به سکته قلبی می باشد این اسیدهای چرب بهتر از هر دارویی به سلامتی قلبتان کمک خواهند کرد.

پژوهشگران آمریکایی می‌گویند اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند آسیب‌های ناشی از حمله قلبی را کاهش دهد یا حتی از بروز این آسیب‌ها پیشگیری کند.

بسیاری از متخصصان قلب می‌ گویند یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ سلامت قلب افزایش مصرف روغن‌های مفید، مانند اسیدهای چرب امگا 3، است. امگا 3 به‌میزان فراوان در ماهی‌های چرب ازجمله سالمون یافت می‌شود. درواقع، مطالعات گوناگونی که پیش از این انجام شده بود نشان می‌دهند در سراسر جهان افرادی که ماهی بیشتری مصرف می‌کنند کمتر به بیماری‌های قلبی، به‌ویژه حمله قلبی، گرفتار می‌شوند؛ هرچند این قاعده الزاما در مورد افرادی که مکمل‌های خوراکی امگا 3 مصرف می‌کنند برقرار نیست. 

0
سوسیس از موادی چون چربی و مخلوط گوشت خوک و گاو فاسد در آمریکا تهیه می شود و این امر سبب بروز عارضه سرطان در بدن افراد می شود.

گزارش ها حاکی از آن است که خوردن یک سیب در روز انسان را بنا بر گفته پزشکان ایمن و سالم نگه می دارد اما مصرف یک وعده سوسیس اثری کاملا برعکس و منفی بر افراد می گذارد.

براساس گزارش دانشمندان علم تغذیه فست فود ها سوسیس بوسیله مهاجران آلمانی در قرن نوزدهم به کشور آمریکا وارد شد و امروزه به یکی از غذاهای لذیذ و محبوب مردم آمریکا در آمده است که براساس تحقیق کارشناسان سازمان غذایی آمریکا گوشت به کار برده شده در سوسیس علت اصلی بروز سرطان در افراد مصرف کننده است.

در بعضی از کارخانجات در آمریکا سوسیس را از چربی شکم حیوانات و پوست آنها تهیه و با اضافه کردن افزودنی های مختلف به صورت خمیر درآورده و برای ازبین بردن بوی بد آنها از ادویه جات و مقادیر زیادی نمک اضافه می کنند.

سوسیس از چه چیزی درست شده

دانشمندان علم تغذیه می گویند در برخی از سوسیس ها موادی چون نیترات، نیتریت، مواد آلی و نیو گلوماتات در درجه حرارت بالا با چربی فراوان تهیه می شود و ماده ای به مراتب سمی تر از سیگار درست می کنند که باعث بروز سرطان روده بزرگ در افراد مصرف کننده می شود.

گفتنی است با مصرف سوسیس یک گام به بیماری های پانکراس، معده، مثانه و سرطان روده بدون آنکه خود متوجه شده نزدیک تر می شوید.